MEE Moedige Dialoog Café Apeldoorn – Inspiratiebijeenkomst 13 januari 2022

20 december 2021 - Jongeren

Jongeren en jongvolwassenen hebben vaak geen overzicht over hun financiën. Tegelijkertijd zijn zij juist makkelijker in verleiding te brengen door reclame op sociale media en het gemak waarmee ze achteraf kunnen betalen. Dat geldt met name voor moeilijklerende jongeren, oftewel jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Zij leven vaak bij de dag, kunnen moeilijk nee zeggen en vinden het lastig om verleidingen te weerstaan.

Hoe voorkomen we dat zij problematische schulden of geldstress krijgen, of in armoede belanden?

Op 13 januari 2022 organiseren MEE Veluwe en Moedige Dialoog Apeldoorn een inspiratiebijeenkomst met het thema “Bijdragen aan een financieel gezonde toekomst van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in de regio Apeldoorn”.

Programma

15.45                   Inloop

16.00 – 17.00    Opening en inhoudelijke inleiding over schulden en armoede en de relatie met mensen met een LVB

17.00 – 18.00   Gastspreker en een ervaringsdeskundige over “Wat is een LVB, waaraan herken je LVB en waar lopen jongeren en jongvolwassenen met LVB tegenaan als het gaat om omgaan met geld”. Zij geven samen tips en tools en antwoord op de vraag “Wat kan ik zelf doen om mensen met een verstandelijke beperking een andere ervaring mee te geven?”

18.00 – 19.00   Afsluiting inspiratiebijeenkomst met een informele ontmoeting, uitwisseling ervaringen onder het genot van een maaltijd met soep en broodjes.

Voor wie?

Werkgevers, professionals in welzijn, onderwijs, gemeente, vrijwilligers en belangstellenden die te maken hebben met de doelgroep jongeren en jong volwassenen met LVB in de leeftijd 15-27 jaar.

Wanneer en waar?

Donderdag 13 januari 2022 van 15:45 tot 19:00 uur bij Rabobank Apeldoorn, Eendrachtstraat 133, 7336 AC Apeldoorn. Je kunt hier gratis parkeren.

Mochten de covid maatregelen deze bijeenkomst niet fysiek mogelijk maken, dan zal deze digitaal worden georganiseerd.

Aanmelden

Aanmelden kan tot dinsdag 4 januari door een e-mail te sturen naar apeldoorn@moedigedialoog.nl. Vermeld hierbij of je gebruik wilt maken van de maaltijd. Voor vragen kun je contact opnemen met Iris van der Wal via 06-29510310.

MEE Moedige Dialoog Café Apeldoorn – Inspiratiebijeenkomst 13 januari 2022